O mnie

Moje zdjęcie

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

wtorek, 12 maja 2015

Koniec zeszłorocznej botwinki

Tak to już jest , że co roku w maju i czerwcu mrożę sobie pojawiającą się młodą botwinkę w porcjach na cały rok ( ok. 8 porcji bo od V-VII jest przecież świeża ).Potem z przyjemnością jesienią czy zimą gotuję różne jej wersje. Dziś wyjmuję ostatnią porcję zamrożonej, a że jest mała będzie taka trochę botwinkowo-jarzynowa.


niedziela, 10 maja 2015

Kalarepki w gęstym sosie


Kalarepki robimy dość często .I jako jarzynkę i jako danie jarskie i faszerowaną mięsem w sosach (koperkowym , pomidorowym lub innym )                          

piątek, 8 maja 2015

piątek, 1 maja 2015

Miętus a'la ,, wietnamski,, wąż

Fascynacje programem Luke Nguyen w Wietnamie. Oczywiście 3/4 produktów nie mam lub są tylko podobne. Ale podchwytuję pomysły. Było coś o 7 potrawach z kobry, potem o rybie z wężową głową z patelni. U nas podobne kształty ma węgorz , miętus i minogi. No więc miętus będzie udawał węża.