tag:blogger.com,1999:blog-4096804774337973015.post5594867027641311941..comments2023-07-01T16:58:48.228+02:00Comments on Buniabaje w kuchni: Na spotkanie w ogrodzieAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/06046221562094184055noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-4096804774337973015.post-50571918175997474072013-06-11T16:30:23.004+02:002013-06-11T16:30:23.004+02:00Danusiu -a ja własnie na wyjazd nad jezioro na kem...Danusiu -a ja własnie na wyjazd nad jezioro na kemping dla grupy prawie 20 osób robiłam ( tu jest przepis na 10 jajek ale robiłam wiecej). Jajka gotuja się same . Ostudzone przekroić to moment.Tak samo usunąć środek- wyciągasz łyżeczką raz- raz. Potem do malaksera i już. Nadziewanie to też pikuś. Dziecko może to robić .Panierowanie to też zabawa - kładziesz - zdejmujesz -zanim woda na kawe się zagotuje masz zrobione. A przewoziłam ułożone 1 warstwa na drugiej w plastikowych pudełkach ( jechaliśmy na kemping).<br />Na 15 osób zawsze jest trochę roboty żebyś nie wiem co wymyśliła - a myślę , że warto się postarać i zaskoczyć znajomych czymś innym niż sa łatka warstwowa , makaronowa czy ryżowa bo to wszyscy robią.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06046221562094184055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4096804774337973015.post-41550359297001949942013-06-11T10:03:55.567+02:002013-06-11T10:03:55.567+02:00Fajne, ale potrawa bardzo pracochłonna i trudna do...Fajne, ale potrawa bardzo pracochłonna i trudna do przewiezienia. Wykonanie jej zajmuje ogromnie dużo czasu. Przecięcie jajek, wyjęcie zawartości, (przygotowanie farszu to pestka) nałożenie do skorupek, a potem jeszcze smażenie. Odpada na spotkanie w ogrodzie dla 15 osób.Danutahttps://www.blogger.com/profile/10324718483473599953noreply@blogger.com