tag:blogger.com,1999:blog-4096804774337973015.post8919460813978214799..comments2023-07-01T16:58:48.228+02:00Comments on Buniabaje w kuchni: Pikantna miruna w cieście +kolacyjny bonusAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/06046221562094184055noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-4096804774337973015.post-49757763706984234402013-07-06T21:12:58.983+02:002013-07-06T21:12:58.983+02:00ciociosanka - ale olej z pestek winogron nie jest ...ciociosanka - ale olej z pestek winogron nie jest z tych najdroższych . Ja nie znoszę smaku oliwy z oliwek. Olej rzepakowy nawet ten tłoczony na zimno ma też specyficzny smak .Ten z pestek winogron i zamiennie ryżowy są neutralne - nie nadają potrawie swojego smaku i nie ,,pachną" w czasie smażenia. Do smażenia uzywam tylko tego z pestek winogron lub słonecznika . Do sałatek orzechowy, aromatyzowane grzybami , ziołami , itd.Nie używam oliwy z oliwek, rzepakowego i sezamowego bo akurat tych nie lubię i nic na to nie poradzę.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06046221562094184055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4096804774337973015.post-68233537163799035792013-07-06T20:44:12.439+02:002013-07-06T20:44:12.439+02:00Ja to chyba jestem jakaś dziwna, ale mi żal drogie...Ja to chyba jestem jakaś dziwna, ale mi żal drogiego oleju z pestek winogron marnować do smażenia i to potrawy tak intensywnej w smaku, że wcale go potem nie czuć. Lepszy jest tani, neutralny w smaku olej rzepakowy, a po prawdzie - dużo zdrowszy, bo ma najlepszy skład tłuszczowy...ciociosankanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4096804774337973015.post-85835177566475174222013-07-05T19:07:32.263+02:002013-07-05T19:07:32.263+02:00muszę spróbować kiedyś tej rybki:)muszę spróbować kiedyś tej rybki:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.com