tag:blogger.com,1999:blog-4096804774337973015.post910193129762853279..comments2023-07-01T16:58:48.228+02:00Comments on Buniabaje w kuchni: Młode ziemniaczki pieczone z olejem orzechowymAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/06046221562094184055noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4096804774337973015.post-40926195638887387942012-01-10T22:15:33.849+01:002012-01-10T22:15:33.849+01:00A ja sobie chwalę możliwość kupienia wszystkich wa...A ja sobie chwalę możliwość kupienia wszystkich warzyw przez cały rok . Pewnie że nie smakują jak nasze ale lepsze niż niektóre nasze . Jakość i wybór gatunków dostępnych w handlu ( w jednym czasie i do wyboru ) jeszcze bardzo u nas szwankują . Marzy mi się kupowanie olbrzymów do pieczenia ( uwielbiam Jacket potato ) , albo młodziutkie na ugotowanie z koperkiem , albo takie na placki , na kartoflankę . Co mi się zachce nie zależnie od pory roku .Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06046221562094184055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4096804774337973015.post-30668530139114109472012-01-10T17:25:30.662+01:002012-01-10T17:25:30.662+01:00młode ziemniaki o tej porze? przesada choć pewnie ...młode ziemniaki o tej porze? przesada choć pewnie pyszne, ja jednak poczekam na polskie!Beatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4096804774337973015.post-43198642029173944012012-01-10T14:46:53.338+01:002012-01-10T14:46:53.338+01:00No to mój oryginałem nie jest bo tyle nie kosztowa...No to mój oryginałem nie jest bo tyle nie kosztował . Ma miły orzechowy aromat , nie przeszkadza mu temperatura bo jeszcze nie zdażyło mi sie by zgorzkniał . Pewnie jest tak jak piszesz - jest mieszanka oleju orzechowego z innym .Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06046221562094184055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4096804774337973015.post-80510220209622536622012-01-10T14:25:45.794+01:002012-01-10T14:25:45.794+01:00Oleje z orzechow sa pyszne, ale sam olej orzechowy...Oleje z orzechow sa pyszne, ale sam olej orzechowy nie jest odpowiedni do obrobki cieplnej pokarmow: slabo wytrzymuje wysokie temperatury, traci swój cenny aromat i ma skłonność do gorzknienia. Jest poza tym bardzo drogi, litr kosztuje chyba 100 zloty jesli nie wiecej. Sam olej orzechowy jest tak intensywny, ze Maklowicz zaleca dodać kilka kropel do innego oleju lub oliwy o neutralnym smaku i zapachu.Fannyhttps://www.blogger.com/profile/04610679315121479815noreply@blogger.com