Moje fascynacje Obento zaczynają owocować sposobem
podawania śniadań , kolacji lub przekąsek. Ponieważ podaję je w domu , w
miseczkach lub półmiskach i z produktów odpowiadających naszym smakom trudno
mówić o tym , ze robię Obento. Wymyśliłam sobie , że wszystkie te pomysły będę
nazywać,, O-Bunio "czyli takie moje Obento .
Dziś zapowiedziała się na śniadanie moja przyjaciółka
Bogusia. Chciałam jej zrobić niespodziankę .
Wśród składników jest:
- twarożek utarty ze śmietaną -wyciśnięty w foremce w
kwiatek i udekorowany czerwonym cawiartem i listkami natki pietruszki
- salami pozwijane w ruloniki i spięte razem ,,grzebykiem
"
- pomidorki cherry czerwone i żółte nabite na ,,
szpileczki "
- zielone oliwki nabite na ,, szpileczki "
- garstka mieszanych sałat kolorowych skropiona oliwą
cytrynową
-1/2 jajka na twardo uformowanego w rybkę
- kwiatki wycięte
z plasterków ogórka
- serduszka wycięte z szynki
-1/2 rzodkiewki dekoracyjnie wyciętej w kwiatek
- majonez
-ketchup
- bułeczka z masłem
Nie ma w zasadzie jakiegoś specjalnego sposobu jak takie
śniadanko zrobić. Po prostu poukładać ładnie wszystkie składniki. Udekorować -
i już .
Bogusi chyba smakowało bo zjadła wszystko.
Przepis bierze udział w akcji Happy Bento Project i znalazło się na stronie Shusi & Bento
Przepis bierze udział w akcji Happy Bento Project i znalazło się na stronie Shusi & Bento
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz