Lubię wszelkiego rodzaju
sałatki. Robimy je w moim domu często. Kiedyś czytając o kuchni greckiej
zetknęłam się z zestawieniem sera feta z figami . Zrobiłam sałatkę z kapusty pekińskiej i
dodałam figi i ser . Smaczna.
Czas :20 minut
Składniki :1/4 główki niedużej kapusty pekińskiej
10 suszonych fig
10 pomidorków koktajlowych
1/3 puszki kukurydzy
konserwowej
garść kiełków sojowych
20 kostek marynowanego w
oliwie i ziołach białego sera ( lub fety )
2 łyżki majonezu
2 łyżki gęstej śmietany
sól
pieprz mielony
Kapustę drobno usiekać . Figi
zalać wrzątkiem, zostawić na 10 minut, odcedzić , pokroić w paseczki . Ser
wyjąć z zalewy. Pomidorki przekroić na ćwiartki . Wszystkie składniki połączyć
. Dodać majonez i śmietanę .Doprawić solą i pieprzem . Delikatnie
wymieszać .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz