Fasolkę szparagową w sezonie jadamy
na okrągło - by się jednak nie znudziła trochę ją urozmaicam .
Czas : 30 minut
Składniki :
0,5 kg fasolki szparagowej
garść małych grzanek ziołowych (
kupnych - pewnie można zrobić własne ale nie chciało mi się , a miałam gotowe )
sól morska
pieprz kolorowy grubo mielony
3 łyżki masła
2 łyżeczki bardzo drobno pokrojonej
czerwonej papryki do dekoracji
natka pietruszki pokrojona do
dekoracji
Fasolkę oczyścić i ułożyć w garnku do
gotowania na parze . Gotować 20 minut ( od zagotowania wody w dolnym garnku )
.W garnuszku lub na patelni rozpuścić masło.
Ugotowaną i odcedzoną fasolkę
podajemy polaną rozpuszczonym masłem - posypaną grzankami , natką pietruszki ,
papryką .Na końcu delikatnie doprawiamy szczyptą soli i grubo mielonego pieprzu
.
Podałam z samymi ziemniakami
gotowanymi w wodzie z dodatkiem kostki do makaronów, ryżu i ziemniaków Knorra .
3 komentarze:
uwielbiam fasolkę mogłabym jeść chyba nawet na surowo:))
ciekawy pomysł z tymi grzankami :)
Pozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
Kocham fasolkę nawet i samą bez dodatków..
Prześlij komentarz