Z
kiszonej kapusty robię różne surówki. Z reguły doprawiałam szczyptą cukru -
dziś użyłam miodu - smakuje o wiele lepiej.
Czas
: 10 minut
Składniki
:
20
dag kiszonej kapusty ( byle nie była przekiszona , musi być aromatyczna,
pachnąca , taka akurat do jedzenia )
4
łyżki pokrojonej natki pietruszki
szczypta
soli
pieprz mielony czarny do smaku
1/6
szklanki oleju z pestek winogron
1
łyżeczka płynnego miodu ( użyłam lawendowy ale może być każdy )
Kapustę
odcisnąć z nadmiaru soku ( jeśli jest za kwaśna to przepłukać , choć lepiej by
była taka akurat ) .Zmieszać olej z miodem i wlać do kapusty. Wsypać natkę
.Wymieszać . Doprawić do smaku szczyptą soli i mielonego pieprzu.
1 komentarz:
Świetny pomysł z doda niem miodu zamiast cukru. Pozdrawiam
Prześlij komentarz