Doskonały dodatek do mięs i wędlin . Składnik sosu
tatarskiego i sosu myśliwskiego .
Czas : 30 minut
Składniki :2 kg małych ogórków
Baldachy suchego kopru ( po 1
na słoik )
Korzeń chrzanu ( ok. 2 cm na słoik )
Ziele angielskie ( 4 sztuki
na słoik )
Liście laurowe (2 sztuki na
słoik )
Gorczyca ( ½ łyżeczki na
słoik )
½ szklanki 10 % octu
1,5 dag soli
2,5 dag cukru
Ogórki umyć . Ułożyć ciasno w słoikach .
Dodać do każdego słoika chrzan , koper, ziele angielskie, liść laurowy ,
gorczycę . Zagotować zalewę z wody , octu , soli , cukru . Gorącą zalać ogórki
w słoikach . Wekować przez 10 minut .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz