Hiszpańskie
szynki długo dojrzewające to klasyka. Jamon Serrano i Jamon Iberico to czysta
poezja . Postanowiłam poeksperymentować z nimi :
Czasa
: 5 minut
Składniki
:
4
połówki gruszek z syropu
4
kawałki arbuza ze skórką
8
plastrów ( cienkie - długie ) szynki wędzonej długo dojrzewającej ( Jamon
Serrano lub Jamon Iberico )
4
małe łyżeczki ,, kawioru " zielonego a alg o smaku Wasabi
kilka
listków natki pietruszki
Gruszki
odsączyć z syropu.Arbuz przyciąć na kształtne porcje .Szynkę zwinąć tak by
utworzyła ,, różyczki " i ułożyć na gruszkach i arbuzie. Na lub obok
szynki położyć po pół łyżeczki ,,kawioru" z alg.Udekorować natką
pietruszki.
Smak
gruszek i arbuza doskonale harmonizuje się ze smakiem długo dojrzewających
szynek . A dodatek smaku Wasabi tworzy bardzo ciekawą nutę smakową przełamując
słodycz owoców.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz