niedziela, 25 września 2011

Pieczarki faszerowane do mięs


Prosty dodatek do smażonych mięs .



Czas : 3- minut

Składniki :7 średnich pieczarek
                   1 łyżka usiekanego koperku
                   1 łyżka masła
                   2 łyżki oliwy
                  1 jajko
                  1 łyżka bułki tartej + bułka do panierowania
                  Sól
                  Pieprz mielony

Z pieczarek wykręcić ogonki i wraz z 1 całą pieczarką bardzo drobno usiekać . Usmażyć na 1 łyżce oliwy. Posolić , popieprzyć , dodać 1/3 roztrzepanego jajka i 1 łyżkę bułki tartej i koperek .Pozostałe kapelusze pieczarek obsmażyć na rumiano z obu stron . Zdjąć z patelni. Farsz podzielić na 6 porcji . Na każdy kapelusz położyć porcję farszu . pieczarki panierować w pozostałym jajku i bułce tartej . Usmażyć na rumiano .

Brak komentarzy: