Prosty dodatek do smażonych
mięs .
Czas : 3- minut
Składniki :7 średnich pieczarek
1 łyżka usiekanego koperku
1 łyżka masła
2 łyżki oliwy
1 jajko
1 łyżka bułki tartej + bułka
do panierowania
Sól
Pieprz mielony
Z pieczarek wykręcić ogonki i
wraz z 1 całą pieczarką bardzo drobno usiekać . Usmażyć na 1 łyżce oliwy.
Posolić , popieprzyć , dodać 1/3 roztrzepanego jajka i 1 łyżkę bułki tartej i
koperek .Pozostałe kapelusze pieczarek obsmażyć na rumiano z obu stron . Zdjąć
z patelni. Farsz podzielić na 6 porcji . Na każdy kapelusz położyć porcję
farszu . pieczarki panierować w pozostałym jajku i bułce tartej . Usmażyć na
rumiano .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz