Śledź o lekko owocowym smaku .
Czas : 10 minut
Składniki :
3 płaty śledzia w oleju
9 plastrów ananasa z syropu z
puszki
10 małych marynowanych
pieczarek ( + 6 do dekoracji )
1 łyżeczka musztardy
3 łyżeczki kwaśnej śmietany
3 łyżki majonezu
cukier
sól
szczypta szafranu ( lub kurkumy
)
pieprz mielony
1 łyżka soku z cytryny
kilka listków sałaty do
dekoracji
Śledzia pokroić w paseczki (
takie po 1 cm
), 3 plastry ananasa w drobną kostkę , a pieczarki na ćwiartki. Wymieszać
.Dodać śmietanę , majonez , musztardę . Doprawić szafranem ( kurkumą ),
pieprzem , cukrem , solą i sokiem z cytryny .Wymieszać . Zostawić przykryte w
lodówce 30 minut .
Na kawałkach sałaty ułożyć 6
plasterków ananasa . Na nie nałożyć sałatkę śledziową tworząc na każdym
plastrze ,, wieżyczkę „ .Udekorować marynowaną pieczarką .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz