piątek, 21 października 2011

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym :

Doskonała przekąska .Można podawać samą lub jako dodatek do różnych dań.

Czas : 10 minut

Składniki :

1 wąska bagietka ( taka długości ok. 30 cm )
7-8 łyżeczek masła
1 mini kostka czosnkowa Knorra ( lub roztarty z solą ząbek czosnku )

Masło utrzeć z rozkruszoną mini kostką czosnkową lub utartym czosnkiem .Bagietkę naciąć na ukos w 7-8 miejscach tak by nie przeciąć bułki do końca .W każde nacięcie włożyć łyżeczkę masła czosnkowego . Docisnąć do siebie kawałki bułki by się skleiły. Zapiekać w gorącym piekarniku ok. 5 minut ( trzeba pilnować aż masło się roztopi i wsiąknie w bagietkę a wierzch się lekko zarumieni i zrobi chrupiący

Brak komentarzy: