Danie
na szybko z wykorzystaniem zrobionych wcześniej kotlecików i półproduktów.
Czas
30 minut
Składniki
:
4 małe kotleciki mielone smażone
1 Fix do potraw chińskich ( użyłam Knorra )
300 mll wody
2 łyżki oleju
1 kawałek marynowanej trawy cytrynowej
kawałek suszonego Galangala ( albo imbiru zależy co się ma )
pasta curry ( użyłam zielonej ale można użyć curry w proszku
)
sos śliwkowy
Sos chilli słodko-kwaśny Tao-Tao
½ szklanki marynowanego bambusa ( pokrojonego w cienkie słupki
)
Rozrobić Fix z wodą i olejem .Zagotować .Włożyć kotleciki i
bambus ,Galangal, trawę cytrynową . Dusić chwilę na małym gazie . Doprawić do
smaku pastą curry , sosem śliwkowym , sosem chilli . Podawać z ryżem na sypko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz