czwartek, 12 stycznia 2012

Mielone w sosie do chińszczyzny


Danie na szybko z wykorzystaniem zrobionych wcześniej kotlecików i półproduktów.




Czas 30 minut

Składniki :

4 małe kotleciki mielone smażone
1 Fix do potraw chińskich ( użyłam Knorra )
300 mll wody
2 łyżki oleju
1 kawałek marynowanej trawy cytrynowej
kawałek suszonego Galangala ( albo imbiru zależy co się ma )
pasta curry ( użyłam zielonej ale można użyć curry w proszku )
sos śliwkowy
Sos chilli słodko-kwaśny Tao-Tao
½ szklanki marynowanego bambusa ( pokrojonego w cienkie słupki )

Rozrobić Fix z wodą i olejem .Zagotować .Włożyć kotleciki i bambus ,Galangal, trawę cytrynową . Dusić chwilę na małym gazie . Doprawić do smaku pastą curry , sosem śliwkowym , sosem chilli . Podawać z ryżem na sypko

Brak komentarzy: