niedziela, 5 lutego 2012

,,Utytłane " penne


Uwielbiam makarony ,, utytłane " w sosach . Ten to takie fusion różnych smaków.


Czas : 30 minut

Składniki :

makaron penne ( 2 porcje )
sól
2 łyżki masła
4 pieczarki
1/2 serka Camembert z pieprzem
1/2 szklanki wody
1 szklanka słodkiej śmietanki 18 %
1/3 szklanki pokrojonej natki pietruszki
3 fileciki anchovies + do dekoracji

Nastawić osoloną wodę na makaron.
Na maśle usmażyć  na rumiano pokrojone na plasterki pieczarki . Dodać natkę pietruszki , rozdrobnione anchovies  , pokrojony w kostkę ser i wodę -dusić 5 minut.
Makaron ugotować al dente.
W tym czasie kiedy  gotuje się makaron -wlać do sosu śmietankę i dusić na małym gazie aż makaron się ugotuje ( ser powinien się rozpuścić )- doprawić pieprzem .
Odcedzić makaron i włożyć go do sosu. Wymieszać. Wyłączyć gaz i zostawić makaron w sosie pod przykryciem na 5 minut .



Brak komentarzy: