Uwielbiam
makarony ,, utytłane " w sosach . Ten to takie fusion różnych smaków.
Czas
: 30 minut
Składniki
:
makaron
penne ( 2 porcje )
sól
2
łyżki masła
4
pieczarki
1/2
serka Camembert z pieprzem
1/2
szklanki wody
1
szklanka słodkiej śmietanki 18 %
1/3
szklanki pokrojonej natki pietruszki
3
fileciki anchovies + do dekoracji
Nastawić
osoloną wodę na makaron.
Na
maśle usmażyć na rumiano pokrojone na
plasterki pieczarki . Dodać natkę pietruszki , rozdrobnione anchovies , pokrojony w kostkę ser i wodę -dusić 5
minut.
Makaron
ugotować al dente.
W
tym czasie kiedy gotuje się makaron
-wlać do sosu śmietankę i dusić na małym gazie aż makaron się ugotuje ( ser
powinien się rozpuścić )- doprawić pieprzem .
Odcedzić
makaron i włożyć go do sosu. Wymieszać. Wyłączyć gaz i zostawić makaron w sosie
pod przykryciem na 5 minut .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz