niedziela, 7 sierpnia 2011

Bazyliowa jajecznica w vafini


Pyza pokazała mi te wafelki  ( dziękuję ). A bazylia na oknie zainspirowała do kompozycji smakowej .
Czas: 10 minut
Składniki :
4 jajka
2 łyżki masła
4 plasterki polędwicy surowej wędzonej
3 łyżki pokrojonego drobnego szczypiorku
2 łyżki pokrojonej drobno świeżej bazylii
sól ( użyłam Różową himalajską )
pieprz mielony
16 wafelków Vafini ( można jajecznicę podać normalnie nie ma potrzeby umieszczą jej w wafelkach- to tylko dekoracja )
Pokroić w cienkie paseczki polędwicę  i podsmażyć ją na rumiano na maśle . Wbić na patelnię jajka . Posypać szczypiorem i bazylią .Doprawić sola i pieprzem. Smażyć mieszając aż jajecznica sie zetnie . Nakładać w wafelki. Podawać na świeżo bo wafelki miękną .

O Vafini mozecie poczytac tu : Vafini 

4 komentarze:

  1. nie przepadam za jajecznicą, ale taką to chyba spróbuję
    pozdrawiam
    http://swiat-kuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. A zdradzisz gdzie mozna kupic takie wafelki?

    OdpowiedzUsuń
  3. Kliknij na ten napis Vafini przeskoczysz na stronę Vafini - kupiłam z dostawą do domu przez kuriera ( było po 2 dniach ) - 4 opakowania za 43 zł .
    Można też kupic w sklepach Rossman ( tam na stronie są wypisane w jakich miastach i w których sklepach )

    OdpowiedzUsuń
  4. super te jajeczka! aż mi ślinka leci;)

    OdpowiedzUsuń