Bardzo lubię sery pleśniowe .
Same, w sałatkach i takie smażone .A ,że lubię również owoce z pieprzem na
ostro to takie zestawienie smaków bardzo mi pasuje.
Czas : 15 minut
Składniki :
1 Camembert
1 jajko
bułka tarta
pieprz mielony
4 plastry ananasa
olej do smażenia
1 łyżeczka sosu sojowego
3 łyżki syropu od ananasa
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę
oleju. Wrzucić drobno pokrojone 2 plasterki ananasa .Wlać syrop i sos sojowy. Posypać
mielonym pieprzem .Chwilę dusić . Włożyć 1 cały plaster ananasa i obsmażyć z
obu stron .cały plaster zdjąć z patelni i odsączyć. Sos na patelni dusić aż
zredukuje objętość o połowę .Przekroić Camembert na pół ( na grubości ).W
środek włożyć podsmażony plaster ananasa. Docisnąć tak by ananas zagłębił się w ser. Panierować w jajku i
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron .Podawać na
ciepło polane sosem i z dodatkowym plastrem ananasa .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz