Sandwich with roasted turkey - tyle ,
że na ciemnym pieczywie z ziarnami.
Proste , smaczne , pożywne .Ja od
czasu do czasu piekę kawałek piersi indyczej do chleba ( na obiad też ) . Jak
mi się spieszy to robię takie kanapeczki.
Czas : 5 minut
Składniki:
2 kromeczki chleba ciemnego z
ziarnami ( bez skórek typu miękki pumpernikiel )
kilka plasterków pieczonego indyka
garść miksu kolorowych sałat
2 łyżeczki masła( płaskie)
2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka musztardy francuskiej z
całymi ziarnami gorczycy
Posmarować obie kromki chleba masłem.
Na jednej ułożyć połowę umytych listków sałat.
Na nich pokrojone plastry mięsa
indyczego.
Posmarować je majonezem i musztardą.
Przykryć resztą sałaty . Na
wierzch przykryć drugą kromką chleba . Przycisnąć .
Przekroić po przekątnej na 2
trójkątne kanapki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz