Bardzo
często zdąża mi sie zrobić za dużo sznycli drobiowych . A nie mam ochoty jeść
ich ciągle tak samo.
Czas
: 40 minut
Składniki
:
3-4 gotowe usmażone panierowane sznycle z
kurczaka
1
łyżka masła
2
łyżki oleju orzechowego
4
łyżki słodkiej śmietanki
4
łyżki wody
maggi
w płynie do smaku
W
garnuszku z grubym dnem lub patelni zagotować masło , olej , śmietankę i wodę .
Włożyć sznycle . Skropić odrobiną maggi i dusić szczelnie przykryte parę minut
tak by się podgrzały i nabrały smaku sosu.
Dobrze
jest w ostatnim momencie wsypać łyżeczkę mielonych orzechów i wymieszać , ale
akurat nie miałam.
1 komentarz:
ale to wygląda niezwykle smacznie. Chętnie sama takie przygotuję i zaskoczę moją rodzinkę.Uwielbiam tego bloga :) Mój jest o całkiem innej tematyce, ale może i Ty sprawdzisz co u mnie?
ptysia.blogspot.com
Prześlij komentarz