Halo ! Pobudka ! Chyba pora na jakieś śniadanie ? Mamie zachciało się dziś pasty jajecznej . I nie było wyboru .PO lekkich oporach związanych z nieprzyzwoitą porą jej robienia ( 7.00 rano ) - muszę przyznać , że pomysł był dobry. Ciepła bułeczka lub razowiec z taką pastą na śniadanko - MNIAM .
Pasta jajeczna z dodatkami
:
Na
letnią ( i nie tylko ) kolację akurat .Smaczne- szybkie .
Czas
: 10 minut:
Składniki:
2
jajka
6
plasterków szynki konserwowej
2
łyżeczki majonezu
3
łyżki pokrojonego szczypiorku
sól
( użyłam Różową sól himalajską )
pieprz
mielony
Jajka
ugotować na twardo . Ostudzić . Obrać ze skorupek . Zmiksować z majonezem lub
dobrze utrzeć widelcem i zmieszać z majonezem . Szynkę pokroić w bardzo drobną
kostkę , tak samo szczypiorek. Pastę jajeczną zmieszać z szynką i szczypiorem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem .
Różowa sól himalajska smakuje jak zwykła sól . Kupuję ją jako ciekawostkę kulinarną .Jest to krystaliczna sól powstała z
odparowanej wody morskiej ( w okresie formowania masywu Himalajów ) .Z tego co
wyczytałam o niej zawiera aż 84 mikroelementy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz