czwartek, 4 sierpnia 2011

Pasta jajeczna z dodatkami


Halo ! Pobudka ! Chyba pora na jakieś śniadanie ? Mamie zachciało się dziś pasty jajecznej . I nie było wyboru .PO lekkich oporach związanych z nieprzyzwoitą porą jej robienia ( 7.00 rano ) - muszę przyznać , że pomysł był dobry. Ciepła bułeczka  lub razowiec z taką pastą na śniadanko - MNIAM .


Pasta jajeczna z dodatkami :
Na letnią ( i nie tylko ) kolację akurat .Smaczne- szybkie .
Czas : 10 minut:
Składniki:
2 jajka
6 plasterków szynki konserwowej
2 łyżeczki majonezu
3 łyżki pokrojonego szczypiorku
sól ( użyłam Różową sól himalajską )
pieprz mielony
Jajka ugotować na twardo . Ostudzić . Obrać ze skorupek . Zmiksować z majonezem lub dobrze utrzeć widelcem i zmieszać z majonezem . Szynkę pokroić w bardzo drobną kostkę , tak samo szczypiorek. Pastę jajeczną zmieszać z szynką i szczypiorem. Doprawić do smaku solą i pieprzem .
Różowa sól himalajska  smakuje jak zwykła sól . Kupuję ją  jako ciekawostkę kulinarną  .Jest to krystaliczna sól powstała z odparowanej wody morskiej ( w okresie formowania masywu Himalajów ) .Z tego co wyczytałam o niej zawiera aż 84 mikroelementy .



Brak komentarzy: