Doskonały pomysł na ozdobne
podanie korniszonów, pomidorków koktajlowych, grzybków marynowanych, czarnych
oliwek itp.
Czas : 20 minut
Składniki :
1 duża cukinia
kawałek marchewki ( białej
rzodkwi lub korniszon )
liście selera lub zielonej
pietruszki
½ szklanki octu
Cukinię umyć i przekroić na pół
wzdłuż . Wydrążyć miękki środek. Brzegi ponacinać małym nożykiem tak by
tworzyły się ząbki .Ocet wymieszać z wodą. Cukinie zanurzyć w zakwaszonej
wodzie i zostawić na 10 minut ( nie będą żółkły jak dłużej postoją ) .Wyjąć z
wody , osuszyć , układać korniszony ( lub to co tam ma być ).Dekorować różyczką
z marchewki ( białej rzodkwi do grzybków- czarnych oliwek , lub korniszona do pomidorków ) i liśćmi
selera. Paterę na której mają leżeć przykryć białymi , papierowymi , ażurowymi
serwetkami i ułożyć na nich napełnione cukinie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz