sobota, 3 września 2011

Rozmarynowe gruszki


Owocowe dodatki do mięs to cos dla mnie . Takie aromatyzowane rozmarynem gruszki są doskonałym dodatkiem do pieczonego drobiu
Czas : 30 minut
Składniki :
3 gruszki
6 łyżek miodu
gałązka rozmarynu
szczypta przyprawy piri-piri lub suszonej papryczki chili w płatkach
szczypta soli

Gruszki obrać tak by pozostały ogonki. Zalać w garnuszku wodą  ( garnek o takiej szerokości by obok gruszek nie było za dużo luzu i takiej głębokości by woda mogła zakryć gruszki ) .Dodać miód , gałązkę rozmarynu , szczyptę przyprawy piri-piri lub chili i gotować ok.5-10  minut tak by gruszka zmiękła ale nie rozpadała się .
Wyjąć . Ostudzić . Podawać do pieczonego drobiu dekorując rozmarynem i płatkami chili .

1 komentarz:

PTYSIA pisze...

A ja się od dwóch tygodni zastanawiam nad tym co zrobic z gruszkami. Mam ich mnóstwo! :<