Delikatniejszy od takiego
robionego z samego mięsa . Akurat na jesień kiedy są wszystkie warzywa .
Czas :1,5 godziny
Składniki :
1 szklanka usiekanej grubo
kapusty włoskiej
2 cebule pokrojone w piórka
1 duży( lub 2 małe) pomidor pokrojony w kostkę
1 pokrojona w paseczki papryka
25 dag pieczarek pokrojonych w
ćwiartki
1 marchew pokrojona w plasterki
2 kostki bulionu wieprzowego
Knorra ( lub innej przyprawy )
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
pieprz mielony
sos sojowy
papryka mielona
olej ( lub smalec do smażenia wg
upodobania )
Obsmażyć na tłuszczu mięso,
pieczarki, cebulę .Przełożyć do rondla .Dodać kapustę , marchew, pomidora i
paprykę . Zalać wodą . Dołożyć przyprawy ( liście laurowe, ziele angielskie,
kostki bulionowe .Dusić aż mięso będzie miękkie , a gulasz osiągnie pożądaną
gęstość . Doprawić sosem sojowym , papryką mieloną , pieprzem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz