W zasadzie to bardziej pomysł niż przepis
Czas : 45 minut
Składniki :
1,5 litra wywaru od gotowania faszerowanych papryk w sosie grzybowym ( ,,Faszerowane papryki na grzybowo ,, )
5 ziemniaków
1 marchewka
1/2 słodkiej śmietanki
garść pokrojonego koperku
pieprz mielony
maggi
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić ( ziemniaki w kostkę a marchew w plasterki ) . Wrzucić do wywaru i gotować do miękkości . Wlać śmietankę . Wsypać koperek . Doprawić do smaku .
Zupa wyszła przepyszna - żebym specjalnie taką chciała zrobić to pewnie by było ciężko . Wstawiaj jako przepis żeby zapamiętać , a i podpowiedzieć innym , ze warto wykorzystywać wywary lub pozostałości po gotowaniu czegoś bo nadają się fantastycznie na zupy .
W zasadzie można wykorzystywać podobnie np. wywar z gotowania pulpetów - ważne by zestawić smak wywaru z mielonego, papryki i grzybów robiąc potem na tym kartoflankę . Zupa jest fantastycznie aromatyczna .
1 komentarz:
Ta zupka mnie urzekła, robiłam już kilka razy i wciąż mam na nią ochotę.
Prześlij komentarz