Ukochane danie Panów ( i nie
tylko ). Do tego groch z kapustą i piwko. Raczej nie polecam namawiania na
zjedzenie golonki dzieci. Określają ją jako ,, trzęsące się , tłuste fuj „ .
Ciekawe, że potem wyrastają i im to fuj przechodzi .
Czas :2-3 godzin
Składniki :2 średnie golonki
włoszczyzna
2 łyżeczki Ziarenek smaku
3 liście laurowe
4 ziela angielskie
2 łyżki masła
Golonki oczyścić ( jeśli trzeba
opalić ). Włoszczyznę obrać . Do garnka włożyć golonki , włoszczyznę , ziele
angielskie, liście laurowe, ziarenka smaku . Zalać wodą i gotować przez 2-3
godzin aż golonki będą miękkie. Wyjąć z garnka. Wyluzować kości ( lub nie jak
kto lubi ). Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć golonki na rumiano ( jeśli
ktoś woli gotowane to nie podsmażać ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz