Delikatna
, typowo wiosenno-letnia zupa . Zamiast zagęszczania mąką - wafle .
Czas
: 20 minut
Składniki
:
1
pęczek zielonych szparagów
1/2
litra wody
1/4
szklanki słodkiej śmietanki
1/2
szklanki pokrojonego koperku
sól
szczypta
cukru
1 wafel ryżowy z solą morską ( Good Food )
wafelki do
przegryzania ( użyłam Minis Kuku-Kurydza Good Food )
Szparagi umyć i pokroić w kawałki. Zalać wodą i dodać szczyptę soli. i cukru . Gotować 15
minut .Wrzucić wafel by nasiąknął płynem . Dodać śmietankę . Zmiksować w
malakserze na krem .Doprawić do smaku . Zmieszać z koperkiem .
Podawać w filiżankach z wafelkami do przegryzania .
1 komentarz:
świetnie podane.
ps.warto usunąć weryfikację obrazkową.
Prześlij komentarz