Danie lubiane przez dzieci . Proste . Szybkie > Można
przygotować na zapas . Zamrozić i podgrzewać w miarę potrzeby . Można podawać
jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką , lub danie kolacyjne w bułce z
dodatkami .
Czas :20 minut
Składniki :40 dag mięsa mielonego drobiowego
1 jajko
4 łyżki tartej bułki
sól
pieprz mielony
3 łyżki oleju
1 łyżka masła
Mięso
wymieszać z jajkiem , tartą bułką i przyprawami . Uformować 4 płaskie , owalne
hamburgery . Smażyć na oleju po 5 minut
z każdej strony . W ostatnim momencie smażenia dodać masło .
Podałam z :
Kluskami śląskimi
Buraczkami z oliwą
i sosem grzybowym
Jeśli chcemy podać jako ciepłą kolację –
wkładamy hamburgera w przeciętą na pół ciepłą bułkę . Dodajemy plasterki
pomidora , ogórka, pokrojoną kapustę pekińską , musztardę , majonez , ketchup i
co tam kto lubi w hamburgerach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz