Delikatne puree .Może być doskonałym
dodatkiem do dań o intensywniejszych smakach.
Nie ukrywam , że robię z reguły gdy
zostaną mi z poprzedniego dnia kawałki ugotowanego kalafiora i ziemniaki z
poprzedniego obiadu. Za mało tego do następnego II Dania . Ale po połączeniu
już starcza. Gorąco polecam.
Składniki:
3 ziemniaki
3 różyczki z kalafiora o objętości
takiej jak ziemniaki
sól
4 łyżki pokrojonego kopru
1 łyżka masła
szczypta utartej gałki muszkatołowej
1 łyżeczka czarnego sezamu
Obrać ziemniaki.
Oczyścić kalafiora.
Umyć oba. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie . Odcedzić. Utłuc razem na puree dodając masło.
Dosypać koperek.
Doprawić gałką muszkatołową.
Posypać dekoracyjnie sezamem.
Podałam formując z nich kulki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz