Danie dla leniwych :).Staram się mieć
w domowych zapasach takie pół produkty , które pozwolą mi w ciągu kilku minut
zrobić ,,zjadliwe" danie .Do jednych z takich produktów należy biała
kiełbasa parzona schowana w zamrażalniku. Dziś miałam trochę spraw na głowie
więc zupełnie logicznym było skorzystanie z nich.
Czas: 15 minut
Składniki:
4 cienkie , długie, parzone białe
kiełbaski
2 duże cebule
papryka mielona
4 łyżki oleju z pestek winogron
Obrać i pokroić w łódeczki cebulę.
Opiec na suchej patelni na rumiano.
Zdjąć i ostudzić.
Kiełbaski pociąć na 1,5-2 cm kawałki.
Posypać mieloną papryką i wetrzeć ją w kiełbasę.
Nabijać na namoczone wcześniej w
wodzie patyczki do szaszłyków na przemian kawałek cebuli-kawałek kiełbasy.
Na dużej patelni rozgrzać olej i
opiec ,, szaszłyki" na rumiano, a przy nich podgrzać w końcowej fazie
cebulę o ile została ( upieczoną ).
Podałam z opieczoną bagietką i miską
,, zieleniny" ( sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka- dresing ).
1 komentarz:
smacznie wygląda:)
Prześlij komentarz