Delikatne białe mięso + wiosenny
koper cóż może być smaczniejszego ?.
Czas: 30 minut
Składniki:
2 porcje okonia
mąka do oprószenia
pieprz czarny grubo mielony do smaku
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
3 łyżki drobno usiekanego koperku
2 łyżki oleju z pestek winogron
2 łyżki masła
Osuszyć pokrojonego na porcje okonia.
Posypać grubo mielonym pieprzem.
Oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać olej. Na gorący
kłaść porcje ryby i smażyć na złoto.
Gdy ryba jest gotowa przełożyć ją na
moment na talerzyk , a na patelnię po zlaniu oleju dodać masło i wsypać 2/3 kopru.
Podgrzać masło. Dodać rybę. Skropić
sokiem z cytryny.
Podając posolić i posypać resztą
koperku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz