Składniki:
- 1 kiełbasa (podlaska)
- 2 plasterki boczku
- plaster melona
- 4 plasterki cebuli
- 1/8 czerwonej papryki
- 1/8 żółtej papryki
- 1/8 zielonej papryki
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki ketchupu
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- 1 łyżeczka papryki mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu mielonego
- 1 łyżeczka oregano
Sposób przyrządzania:
Z oliwy i przypraw zrobić pastę . Natrzeć nią kiełbasę ,
boczek , warzywa i melona. Zostawić w lodówce na godzinę . Rozgrzać grill
elektryczny ( posmarować go uprzednio oliwą ). Położyć wszystkie składniki i
piec po 10 minut z każdej strony. Podawać z musztardą , ketchupem lub dipami .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz