Trochę przy nich jest pracy-ale
warto.
Czas : 1 godzina
Składniki :
4 kromki chleba Mulatek
12 plasterków długiej bułki
9 kromki chleba tostowego
12 krakersów okrągłych
12 plasterków korniszona
Masło
½ słoiczka wiórek łososiowych (
lub kawioru czerwonego )
12 łyżeczek białego sera
2 duże rzodkiewki
¼ pęczka koperku ( sporego )
¼ pęczka pietruszki
1 jajko na twardo
12 plasterków kiełbasy ( np.
Krakowskiej )
12 łyżeczek pasty rybnej
Chrzan tarty
Majonez
¼ szklanki utartego żółtego sera
- Z każdej kromki chleba
Mulatek wykroić za pomocą kieliszka do jajek po 3 kółka .Posmarować masłem
.Położyć biały ser .Brzegi obtoczyć w wymieszanym z pokrojoną natką pietruszki pokrojonym
drobno koperku .Z wierzchu posypać utartymi na tarce rzodkiewkami.
- 3 kromki chleba tostowego
pokroić na kwadraty ( 4 z każdej ) Posmarować masłem . Położyć wiórki
łososiowe. Udekorować gałązką koperku.
-Na krakersy nałożyć pastę
jajeczną zrobioną z jajka i łyżeczki majonezu. Udekorować
szczyptą czerwonego kawioru
-Połówki kromek długiej bułki
posmarować masłem , chrzanem .Położyć kiełbasę Krakowską .Udekorować kleksem
majonezu i listkiem pietruszki.
-3 kromki chleba tostowego
przekroić na trójkąty ( po 4 z każdej kromki ).Posmarować masłem , pastą rybną
. Dekorować korniszonem
-3 kromki chleba tostowego
pokroić na kwadraty ( po 4 każda kromka ) . Posmarować masłem . Posypać tartym
żółtym serem .Dekorować zieleniną .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz