Warto
dla odmiany zacząć jeść wafle ryżowe
zamiast pieczywa
Czas
:5 minut
Składniki
:
1
wafel ryżowy z solą morską - gruby
2
łyżki serka topionego kremowego
1
rzodkiewka
1
łyżka pokrojonej natki pietruszki
1
plasterek pomidora
listek
mięty lub melisy do dekoracji
Przygotować
składniki . Z plasterka pomidora usunąć pestki , a miąższ drobno pokroić w
kosteczkę .Usiekać natkę pietruszki .Rzodkiewkę pokroić w plasterki .Wafel
ryżowy posmarować serkiem ( tak by ser sięgał aż do brzegów ) Posypać brzegi
natką tak by utworzył się zielony rant . Na środku ułożyć plasterki rzodkiewki
tak by zachodziły na siebie . Posypać pokrojonym pomidorem. Udekorować listkami
mięty lub melisy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz