poniedziałek, 5 września 2011

Zdrowo-różowo


Inspiracja  do podawania lekkich przekąsek .
Czas : 5 minut
Składniki :
2 wafle extra cienkie Good Food ( do wyboru kukurydziane lub ryżowe )
6 łyżek białego sera
1 łyżka kwaśnej śmietany
5 dużych rzodkiewek
2 łyżeczki drobno pokrojonego koperku
sól morska do smaku
Ser rozetrzeć ze śmietaną i doprawić do smaku solą . Na każdy wafel położyć po 3 łyżki sera . Wokół brzegów sera zrobić zieloną otoczkę z koperku. Rzodkiewki  ( 4 sztuki )utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . Nałożyć utarte rzodkiewki na środek warstwy sera . Udekorować połówką ozdobnie przyciętej rzodkiewki i gałązką koperku .

Podawać na świeżo . Proponuję do tego jakiś koktajl warzywny do popicia - będzie super witaminowe , lekkie śniadanko lub przekąska .


1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Oko cieszy, a jeśli z koperkiem to i podniebienie ucieszy:))