Takie błyskawiczne danie .
Doskonałe na poświąteczny czas . Dają się do niego wykorzystać wszystkie
pozostałości.
Czas : 10 minut
Składniki :2 jajka
2 pieczarki
2 plastry szynki
Sól
Pieprz mielony
Masło do smażenia
Szynkę i pieczarki drobno
pokroić i usmażyć na maśle na rumiano. Jajka rozdzielić na białka i żółtka .
Białka ubić na sztywną pianę ( lekko ją posolić ) i wymieszać z żółtkami .Na
patelni rozgrzać 3 łyżki masła i wlać na nie masę jajeczną . Gdy spód się już
zarumieni wyłożyć na ,, grzybek podsmażone pieczarki z szynką . popieprzyć .
Delikatnie przewrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć na rumiano. Podawać
złożony na pół ( jak omlet ).
Grzybek smażyć na patelni o
średniej średnicy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz