Danie lubiane przez dzieci . Proste . Szybkie > Można
przygotować na zapas . Zamrozić i podgrzewać w miarę potrzeby . Można podawać
jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką , lub danie kolacyjne w bułce z
dodatkami .
Czas :20 minut
Składniki :40 dag mięsa mielonego – wołowego
1 jajko
4 łyżki tartej bułki
sól
pieprz mielony
1 cebula
smalec do smażenia
2 łyżki masła
Cebulę pokroić w ,, piórka „ i usmażyć na
złoto na smalcu . Odstawić i trzymać w cieple . Mięso wymieszać z jajkiem ,
tartą bułką i przyprawami . Uformować 4 płaskie , owalne hamburgery . Smażyć na
smalcu po 5 minut z każdej strony . W ostatnim momencie smażenia dodać masło .
Podając kłaść na każdego hamburgera porcję usmażonej cebulki .
Jeśli chcemy podać jako ciepłą kolację –
wkładamy hamburgera w przeciętą na pół ciepłą bułkę . Dodajemy plasterki
pomidora , ogórka, pokrojoną kapustę pekińską , musztardę , majonez , ketchup i
co tam kto lubi w hamburgerach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz