Czasami jest tak ,że smażąc
rybę na obiad zrobimy jej za dużo .Oczywiście można zostawić ją na drugi dzień.
Można tez ułatwić sobie pracę i zrobić danie kolacyjne z gotowej rybki . Rodzaj
ryby w zasadzie nie ma specjalnego znaczenia .Ja preferuję filety z białych ryb
( morskie lub słodkowodne ) .
Czas : 30 minut + 3 dni
Składniki :
3-4 spore filety ryby w cieście
1 cebula
¼ czerwonej papryki
¼ żółtej papryki
¼ zielonej papryki
1 korniszon
2 małe marynowane korniszony (
niekoniecznie )
3 szklanki wody
¾ szklanki octu
4 łyżeczki przecieru
pomidorowego
4 płaskie łyżeczki cukru
½ łyżeczki mielonego pieprzu
3 liście laurowe
4 ziela angielskie
Cebulę pokroić w piórka,
papryki w paseczki. Wodę , ocet, cukier , liście laurowe , ziela angielskie ,
pieprz – zagotować. Wrzucić cebulę , papryki i przecier .Gotować 3 minuty .Rybę
ułożyć w naczyniu które można szczelnie przykryć . Zalać gorąca zalewą z
warzywami dodając pokrojonego w plasterki korniszona i patisony . Ostudzić .
Przykryć . Wstawić na 304 dni do lodówki .Podawać odsączoną z zalewy z
dodatkiem warzyw z marynaty.
Przepisy na Rybę w cieście są
tu :
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz