Małe
co nie co . Podaję do mięs pieczonych i drobiu pieczonego.
Czas
: 35 minut
Składniki
:
3 nieduże ziemniaki
1 łyżka masła
2 łyżki słodkiej śmietanki
sól
8 dużych pieczarek- same
kapelusze
2 łyżki pokrojonego koperku
2 łyżki oleju
Ziemniaki ugotować w osolonej
wodzie .Odcedzić .Utłuc dodając do nich masło i śmietankę .Wymieszać z koprem .
W tym czasie kiedy ziemniaki
się gotują usmażyć na rumiano kapelusze pieczarek . Zdjąć kapelusze z patelni -
posolić .
Kapelusze pieczarek napełnić puree
ziemniaczanym - można za pomocą ,, szprycy
,, do dekorowania tortów .
Przed podaniem ułożyć na
patelni i podgrzać pod przykryciem .Dekorować gałązkami kopru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz