Doskonale komponuje się z
wieprzowiną , wędlinami na gorąco i potrawami z grilla .
Czas : 30 minut
Składniki :
4 średnie ziemniaki ( najlepiej
młode )
¾ puszki ziaren białej fasoli w
zalewie ( puszka o objętości 400
g )
¼ puszki ziaren czerwonej
fasoli w zalewie ( puszka objętości 400 g )
sól
pieprz biały mielony
2 łyżki masła
¼ szklanki słodkiej śmietanki
18 %
Ziemniaki obrać i ugotować w
osolonej wodzie .Odcedzić .
Fasolę odcedzić ( a czerwoną
dodatkowo przepłukać ) – podgrzać osobno.
Wymieszać ziemniaki z białą
fasolą ( 1/3 objętości użytej pozostawić ) , dodać masło i śmietankę .Utłuc na
gładkie puree ( można zmiłować lub użyć robota kuchennego ) .Doprawić do smaku
solą i pieprzem .Delikatnie domieszać pozostałe ziarna .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz