Fascynuje
mnie zestawienie smaku kokosa i róży we wszelkich potrawach . Lubię te smaki w
napojach , deserach . Nic więc dziwnego , ze robię też budyń o takim smaku .
Czas
: 10 minut
Składniki
:
1/3
budyniu waniliowego ( taki na 3/4 litra mleka )- słodzonego
1
szklanka mleczka kokosowego
3
łyżki wiórek kokosowych
1
łyżeczka konfitury z owoców róży
2
łyżki syropu z płatków róży
1/3
szklanki wody
Zagotować
mleczko kokosowe . Proszek budyniowy zmieszać z zimną wodą i wlać do gotującego
się mleczka kokosowego . Mieszając doprowadzić do zgęstnienia budyniu .
Wlać
budyń do przelanej zimną wodą miseczki . Posypać wiórkami kokosowymi . Obłożyć konfiturą
z owoców róży , polać syropem z płatków róży .
Podawać
lekko przestudzony .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz