czwartek, 23 lutego 2012

Budyń kokosowo-różany


Fascynuje mnie zestawienie smaku kokosa i róży we wszelkich potrawach . Lubię te smaki w napojach , deserach . Nic więc dziwnego , ze robię też budyń o takim smaku .
Czas : 10 minut
Składniki :
1/3 budyniu waniliowego ( taki na 3/4 litra mleka )- słodzonego
1 szklanka mleczka  kokosowego
3 łyżki wiórek kokosowych
1 łyżeczka konfitury z owoców róży 
2 łyżki syropu z płatków róży 
1/3 szklanki wody

Zagotować mleczko kokosowe . Proszek budyniowy zmieszać z zimną wodą i wlać do gotującego się mleczka kokosowego . Mieszając doprowadzić do zgęstnienia budyniu .

Wlać budyń do przelanej zimną wodą miseczki . Posypać wiórkami kokosowymi . Obłożyć konfiturą z owoców róży , polać syropem z płatków róży .


Podawać lekko przestudzony .

Brak komentarzy: