Doskonała przekąska .Szybka,
efektowna .Można nadziewać różnymi pastami .
Na pastę do nadziania ptysi
nadaje się wszystko - ryba , pasztet , gotowane mięso zmielone , grzyby .
Jeśli ktoś samodzielnie piecze
ptysie w domu to idealnie - ja zamawiam
i kupuję w prywatnej piekarni puste
ptysie .
Czas : 10 minut
Składniki :
6 ptysi
2 plastry pasztetu
2 kopiaste łyżki majonezu
korniszon do dekoracji
papryka czerwona marynowana do
dekoracji
Ptysie przeciąć na połówki ( najlepiej nożyczkami ) .Pasztet utrzeć z majonezem .
Nadziewać ptysie masą z pasztetu .Udekorować pokrojonymi korniszonami i papryką konserwową .Wierzchy ptysi wsadzić dekoracyjnie w masę z
pasztetu.
Podawać na świeżo bo inaczej ptysie zmiękną .
Podawać na świeżo bo inaczej ptysie zmiękną .
1 komentarz:
To już pewne. Koniecznie muszę zrobić wytrawne ptysie:) Obowiązkowo. Na słodko nigdy do mnie nie przemawiały, aczkolwiek słona wersja absolutnie przypadła mi do gustu :)
Prześlij komentarz