Lubię smak
białego ser z orzechami .I to
zarówno w wersji na ostro jak i na słodko.
Czas : 5 minut
Wersja I na ostro :
Składniki :
pól szklanki białego sera
kremowego
2 łyżki kwaśnej śmietany
sól
pieprz mielony
2 łyżki krokantu orzechowego
lub (2 łyżki pokruszonych orzechów ( włoskich, laskowych ,
pistacjowych )
Utrzeć ser ze śmietaną
.Wymieszać z orzechami .Doprawić solą i pieprzem .Wstawić do lodówki. Podawać
schłodzony ( bez pieczywa – mogą być do tego jako dodatek krakersy )
Uwaga : tym którzy nie tolerują połączenia smaku
pieprzu ze słodkim proponuje użyć mielone orzechy , a nie krokant , bo on jest
słodkawy .
Wersja II na słodko :
Składniki :
pól szklanki białego sera
kremowego
2 łyżki słodkiej śmietanki 18 %
1 łyżeczka miodu
2 łyżki orzechowego krokantu
Utrzeć wszystkie składniki .Posypać z wierzchu
krokantem i wstawić do lodówki. Podawać schłodzony.
Można podawać jako deser lub na
śniadanie lub kolację ( bez pieczywa – mogą być do tego jako dodatek krakersy
).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz