Kaszki
Bebilon to propozycja nie tylko dla milusińskich.
Czas
: 5 minut
Składniki
:
1
opakowanie ( 32g ) kaszki Bebilon mleczno-pszennej ( Nutricia )
100
mll gorącej przegotowanej wody
kilka
kropli aromatu waniliowego ( ekstrakt lub syrop ) do smaku
1
łyżeczka konfitury z płatków róży
cukier
,, Karmel i wanilia " ( Młynek- Kotanyi ) do dekoracji
Kaszkę
zalać gorącą wodą , wymieszać - doprawić do smaku wanilią . Przełożyć do
pucharku, miseczki, czarki. Po wierzchu posypać cukrem ,,Karmel i wanilia
" ( z Młynka- doskonale się sprawdza tworząc da deserze smakowita skorupkę
). Na środku położyć łyżeczkę konfitury z płatków róży ( ładnie by wyglądał
gdyby każda porcje przyozdobić płatkami świeżej róży- ale nie miałam ).
Podawać
na ciepło lub zimno- jak kto lubi .
Przyzwyczaiłam
się do tych kaszek jak wnuki były małe i trzeba je było mieć w zapasie bo nigdy
nie było wiadomo kiedy się przydadzą . Potem wnuki podrosły i kaszki zaczęły
się przydawać na deser. Bardzo mi się podobają te mini porcje kaszki - akurat
na jedną porcję deseru- nic nie potrzeba przy nich robić - za każdym razem mogą
smakować inaczej zależnie od dodatków .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz