Bardzo proste , smaczne –
sezonowe danie .
Składniki :
2 kotlety schabowe z kostką (
takie po 10-15 dag )
10 dag kurek
sól
pieprz mielony
szczypta czerwonej papryki
słodkiej-mielonej
1 łyżka masła
1 łyżka smalcu
1 łyżka mąki
Kotlety oczyścić z błonek ,
usunąć część kostek ( pozostawić jeden wąski pasek przy każdym kotlecie ).Lekko
stłuc tłuczkiem do mięsa .Posolić , popieprzyć .Mąkę zmieszać ze szczyptą
papryki i posypać nią kotlety z obu stron .
Oczyścić Kutki. Na patelni
rozgrzać tłuszcz . Wrzucić grzyby . Smażyć mieszając 10 minut na małym gazie.
Odsunąć na brzeg patelni .Włożyć mięso i obsmażyć na rumiano z obu stron
.Dosmażyć pod przykryciem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz