Jajka na twardo z majonezem i kawiorem
Czasem
trzeba zrobić coś szybkiego z tego co jest w domu tak by ,,rwało oczy "
Czas
: 15 minut
Składniki
:
kilka
jajek ( trzeba liczyć 2-3 połówki na osobę )
mięso
raków w zalewie ( malutki słoiczek warto zawsze mieć w zapasie )
majonez
cawiart
czerwony ( taki ,,kawior" z alg lub czerwony kawior ) - odrobina do
dekoracji
kilka
listków natki pietruszki
kawałeczek
czerwonej papryki
sos
Sambal Oelek
chrzan
Wasabi ( pasta )
utarta
na tarce jarzynowej rzodkiewka ( 1 na 3 jajka )
Jajka
ugotować na twardo .Ostudzić . Obrać .Przekroić na połówki. Ułożyć na sałacie .
Dekorować
. Proponuję 3 wersje :
-
mięso raków na majonezie rzodkiewkowym :( zmieszać odrobinę majonezu z utartą
rzodkiewką ) ułożonym na połówce jajka , posypane utartą rzodkiewką i obłożone
mięsem raka
-cawiart
zielony na majonezie o smaku Wasabi :(
zmieszać odrobinę majonezu z chrzanem Wasabi ) ułożonym na połówkach jajek ,
udekorowane zielonym cawiartem
-cawiar
czerwony na majonezie paprykowym : ( zmieszać odrobinę majonezu z Sosem Sambal
Oelek i drobniutko pokrojoną papryką ) ułożonym na połówkach jajek ,
udekorowane czerwonym cawiartem i paseczkami papryki + listki natki pietruszki
I wersja uproszczona
1 komentarz:
Świetna przekąska na zimno, pozdrawiam :)
Prześlij komentarz