Szybkie danie
.Jak ma się gotowe podstawowe składniki to chwila moment i już mamy obiadek.
Czas : 30
minut
25 dag mięsa mielonego ( rodzaj
jaki kto woli )
½ szklanki bułki tartej
1 jajko
pieprz mielony
maggi
sól
1 słoik fasoli w sosie pomidorowym
( użyłam ,,Fasola w sosie ze świeżych pomidorów " 700 g - z Łowicza )
olej słonecznikowy
1 łyżka masła
1/2 szklanki słodkiej śmietanki
18%
1/2 szklanki wody
pokrojona natka pietruszki
szczypta cukru
1 mini kostka czosnkowa Knorra
majeranek
Do mięsa dodać bułkę tartą ,
jajko, 2 łyżkami natki pietruszki .Wyrobić dokładnie masę mięsną . Doprawić
maggi, pieprzem ,mini kostką czosnkową
Knorra , majerankiem .Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smażyć je
na gorącym oleju.
Fasolę w sosie przełożyć do garnka
.Włożyć kotleciki , wlać śmietankę i wodę .Dusić na małym gazie uważać by nie
przypalić przez 15 minut .
Doprawić do smaku .
Podawać posypane natką pietruszki
z pieczywem lub ziemniakami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz