Można
podawać jako samodzielne danie lub dodatek do II dania.
Czas
: 30 minut
Składniki
:
20
dag makaronu muszelki
20
dag pieczarek
2
łyżki oleju aromatyzowanego borowikami ( można użyć zwykły z pestek winogron )
sól
pieprz
mielony
1/2
pęczka pokrojonego koperku
3
łyżki pokrojonej natki pietruszki
1
kostka bulionu drobiowego
Pieczarki
oczyścić i pokroić w plasterki . Usmażyć na rumiano na oleju z masłem , posolić i popieprzyć .
Makaron
ugotować al dente .Odcedzić .Wrzucić z powrotem do garnka, dodać podsmażone
pieczarki z tłuszczem .Wsypać koper i pietruszkę .Wymieszać . Zostawić chwilę
przykryty by przeszedł smakiem. Doprawić jeśli potrzeba .
Używam
olej aromatyzowany borowikami bo po prostu mam - nadaje potrawie smaku , ale
jak nie ma to można po prostu wrzucić do smażenia pieczarek kawałek namoczonego
wcześniej w bardzo małej ilości wody suszonego borowika .Jak się go chwile
posmaży to olej nabierze grzybowego smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz