Fasolka szparagowa i koperek to
smaczki lata . Nie mogłam sobie odmówić kupienia fasolki mimo tego , że cena w końcówce maja jest
jeszcze zabójcza .Przez całe lato jadamy ją na wszelkie sposoby nie tylko z bułką
tartą rumienioną na maśle.
Czas : 30 minut
Składniki :
30 dag fasolki szparagowej żółtej
4 łyżki masła
pieprz cytrynowy do smaku
sól morska do smaku
sok z cytryny do smaku
4 łyżki pokrojonego koperku
Zagotować wodę w dolnym garnku do gotowania na parze .
W górnym garnku ułożyć umytą fasolkę z obciętymi końcówkami. Gotować fasolkę
al'dente przez ok. 15-20 minut.
Rozgrzać
masło na patelni . Dodać koper, szczyptę pieprzu cytrynowego i soli morskiej
.Włożyć fasolkę i zamieszać by się pokryła przyprawami z masłem.
Skropić
sokiem z cytryny. Podawać na ciepło z ziemniakami z wody.
2 komentarze:
gratuluję! pensja czy emerytura super!
Nie ma czego . Fasolka co prawda diabelnie droga ale kupiłam tylko 30 dag na 2 osoby i była z samymi ziemniaczkami to bankrutować nie muszę .
Prześlij komentarz