Śniadanko
na Dzień Mamy ( 26 maja jak by ktoś nie pamiętał ).Wszystko to co moja
Rodzicielka lubi. Pikantne , szybkie - efektownie wygląda .
Smacznego
Mamuś i wszystkiego najlepszego.
4
wafelki Vafini
4
jajeczka przepiórcze
4 czubate
łyżeczki twarogu
1
łyżeczka kwaśnej śmietany
1/2
łyżeczki pasty z chrzanu Wasabi
szczypta
cukru
szczypta
białego pieprzu
2
pomidorki koktajlowe
gałązka
koperku
szczypior
do dekoracji
kilka
listków ziół do dekoracji
Ugotować
na twardo przepiórcze jajeczka . Ostudzić i obrać. Przekroić na połówki.
Twarożek
utrzeć ze śmietaną i pastą z chrzanu Wasabi. Doprawić do smaku szczyptą cukru .
Dodać 2 łyżeczki pokrojonego koperku .Wymieszać.
Pomidorki
przekroić na połówki.
Wypełnić
wafelki pastą twarożkową . Posypać odrobiną usiekanego koperku. W twarożek
wetknąć połówkę pomidorka i po 2 połówki jajeczka . Posypać świeżo mielonym
białym pieprzem.
Udekorować
wafelki ziołami i szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz