Spodobało
mi się robienie marynat z wykorzystaniem kostek bulionowych czy Bulionówek .
I nie specjalnie trafiają do mnie argumenty przeciwników glutaminianu , pół produktów itp.
Eko odżywianie to cudna sprawa tyle, że trzeba być realistą .Nie zawsze i nie wszystko mogę kupować eko .
A czasem zwyczajnie jest mi tak wygodnie albo mi smakuje.
Jeśli ktoś nie toleruje kostek bulionowych w żadnej postaci to niech po prostu z tego przepisu nie korzysta .
I nie specjalnie trafiają do mnie argumenty przeciwników glutaminianu , pół produktów itp.
Eko odżywianie to cudna sprawa tyle, że trzeba być realistą .Nie zawsze i nie wszystko mogę kupować eko .
A czasem zwyczajnie jest mi tak wygodnie albo mi smakuje.
Jeśli ktoś nie toleruje kostek bulionowych w żadnej postaci to niech po prostu z tego przepisu nie korzysta .
Czas
: 1 godzina
Składniki
:
4
udka z kurczaka
1/2
kostki Bulionówki warzywnej Knorra
3 łyżki
oliwy
1
łyżeczka mielonej papryki
1
łyżeczka miodu
1
łyżka majeranku
Rozetrzeć
Bulionówkę z olejem , papryką , majerankiem i miodem . Natrzeć udka i zostawić na 30 minut.
Ułożyć
udka w naczyniu żaroodpornym , skropić kilkoma łyżkami wody i wstawić do
piekarnika .
Nastawić temperaturę na 180 *C i piec 45 minut od chwili kiedy
piekarnik będzie nagrzany .
Podawać
z ziemniakami ( lub ryżem ) i surówką .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz